Cum sa alegi o cutie postala

0
2078
Cum sa alegi o cutie postala

Cutii postale – Istoria si caracteristici

Conform datelor studiilor istorice, prototipurile primelor cutii de scrisori au aparut in secolul al XVI-lea si au fost folosite de marinarii care au urmat ruta Europa-India tur si retur. Structurile erau din piatra, masive si grele. Apoi, ceva similar cu casutele postale a aparut pe teritoriul bisericilor si catedralelor din partea de nord a Italiei. Au fost folosite nu pentru corespondenta, ci pentru colectarea denunturilor cetatenilor. Dupa 100 de ani, cutiile postale au aparut in capitala Frantei, apoi in Austria, Germania si alte cateva tari.

Apoi modele de cutii postale au fost montate pe tramvaie pentru trimiterea de scrisori de la un expeditor catre un receptor. Dupa ceva timp, cutii postale au inceput sa fie utilizate in mod activ peste tot, si apoi, au fost create modele suedeze avand posibilitatea de a plasa continutul intr-o punga speciala. Erau montate pe peretii caselor, stalpilor, gardurilor, erau stationare si foarte fiabile.

Ce cutie postala sa alegeti?

Gama de cutii postale moderne este destul de mare si aici, in primul rand, trebuie sa tii cont de locatia de instalare, de caracteristicile de proiectare si de scopul lor. In consecinta, exista:

  • produse unice pentru instalare pe usile apartamentelor, caselor private, portilor si modele de cutii postale bloc pentru instalare la intrarile blocurilor de apartamente;
  • cutii pentru montarea in interior si destinate utilizarii exterioare (acestea din urma sunt mai durabile, au protectie anticoroziva, sunt echipate cu incuietori anti-vandal);
  • structuri orizontale si verticale, si, in primul caz cutia este mai spatioasa, iar in al doilea caz, mai putin spatioasa.

Cutii postale – Avantaje

Avantajul cutiilor postale cu fante este ca plicurile sau orice fel de corespondenta poate fi amplasat la interior fara a necesita deschiderea usii. Acest lucru garanteaza un grad ridicat de securitate si economiseste timpul postasului, atunci cand livreaza scrisori, ziare, informatii si produse publicitare. Daca vorbim despre produse sectionale pentru cladirile de apartamente, atunci cand alegi cutii postale, este necesar sa se tina cont de numarul de rezidenti, pentru a nu plati excesiv pentru sectiuni suplimentare si evident, pentru a nu le cumpara mai tarziu pe cele lipsa.

Daca locatia de instalare a casutelor postale este limitata, exista produse orizontale si verticale cu o grosime minima a materialului folosit, dar cu o structura armata. Cu conditia ca dispozitivele sa aiba un sistem de inchidere fiabil, cum ar fi o yala cu cheie si usa. Cutiile stradale trebuie sa protejeze continutul nu numai de efectele vandalilor, ci si de umiditate.

Secretul succesului consta in materialul de fabricatie

Un material obisnuit pentru producerea casutelor postale este  materialul de tabla neagra, dublu decaptata, de 0.8 mm. Principalele avantaje ale acestui material sunt:

  • rezistenta ridicata la sarcini mecanice si la soc;
  • indicatori optimi de rezistenta la uzura si durata de viata lunga (30-50 ani);
  • conservarea proprietatilor originale atunci cand sunt expuse la precipitatii si medii alcaline;
  • protectie fiabila impotriva proceselor de coroziune, lipsa ruginii la suprafata;
  • posibilitatea de functionare la o gama larga de temperatura (de la -45 la +90 grade C).