Ce este un aprinzător cărbuni și cum funcționează

0
404
Ce este un aprinzător cărbuni și cum funcționează

Există baruri cu narghilea, cel puțin în orașele mari, aproape la fiecare colț de stradă. Pentru a fuma o narghilea, se folosește tutun, care este încălzit de cărbune. Ambele sunt folosite la utilizarea narghilelei. Fumul încălzit trece printr-un vas plin cu apă, care răcește fumul și filtrează particulele. Cărbunele pentru narghilea este ușor de utilizat. Un aprinzător cărbuni este de dimensiuni mici și este ușor de manevrat. Există și aprinzător cărbuni pe gaz. Însă marea majoritate a aprinzătoarelor sunt acționate electric.

Cum funcționează un aprinzător cărbuni pentru narghilea?

Fumatul de narghilea este o tradiție și o parte importantă a culturii egiptene sau arabe. Fumatul de narghilea face parte din peisajul urban de mulți ani și este deosebit de popular în rândul tinerilor, deoarece este ușor de utilizat. Pe lângă narghilea, ai nevoie de tutun. Acesta poate fi aprins cu tablete de cărbuni, care sunt aprinși cu ajutorul unui aprinzător cărbuni. Cărbunele natural preîncălzit, are un timp de ardere deosebit de lung și trebuie aprins cu acest dispozitiv. Cele mai practice sunt aprinzătoarele electrice de cărbune. Cel mai bun aprinzător cărbune, este cel profesional care este și ușor de utilizat.

Cărbunele se aprinde imediat și nu este altceva decât un dispozitiv electric pentru grătar în care serpentina de încălzire nu este acoperită de o placă de încălzire. De îndată ce dispozitivul este pornit, bobina de încălzire începe să se aprindă. În cele mai multe cazuri, plasa atașată oferă capacitatea de a plasa cărbunele într-o spirală. Există însă și modele cu ecran detașabil. În magazinul online narghileadeluxegipteana.ro poți găsi un aprinzător cărbuni pentru narghileaua ta, un model profesional care poate aprinde și reîncălzi cărbunii în mai multe etape. Un astfel de dispozitiv poate fi dotat cu un nivel de control al temperaturii sau un nivelul de încălzire. Este deosebit de practic și este potrivit pentru orice cărbune pentru narghilea. Dacă arzătorul de cărbune are și un cablu de alimentare lung, totul este perfect.

Ce trebuie să știi despre cărbunii pentru narghilea?

Cărbunii de narghilea sunt necesari ca sursă de energie pentru tutun, astfel încât, tutunul să se poată evapora. Necesită o temperatură de cel puțin 290 de grade C, deoarece, dacă temperatura este mai mică, nu are loc evaporarea. Un aprinzător cărbuni are mai multe trepte de încălzire, protecție la supraîncălzire, se aprinde rapid și poate fi cumpărat din magazinul online narghileadeluxegipteaza.ro. Acesta este motivul pentru care cărbunii aprinși sunt cele mai bune surse de energie pentru instalații sanitare. Există două tipuri de cărbuni. Un tip se numesc cărbuni cu combustibil spontan și cel de-al doilea tip, cărbuni naturali.

Cărbunii naturali sunt mai ușor de cumpărat și sunt fabricați  în mare parte fără substanțe chimice, din coajă de nucă de cocos sau bambus. Au un conținut ridicat de carbon, care, atunci când este aprins cu un aprinzător cărbuni, generează căldură mare și, în același timp, nu lasă cenușă. De obicei, constă din coji de fructe de nucă de cocos și, prin urmare, nu este contaminat cu pesticide. Deoarece nu are componente inflamatorii, trebuie adus la temperatura de funcționare cu un aprinzător cărbuni de bună calitate, special pentru narghilea.