Îngrijirea tenului acneic/gras

0
410
Îngrijirea tenului acneic-gras

Avem tendința de a crede că acneea apare numai în adolescență. Dar nu e adevărat. Când ajungem la vârsta adultă, există mulți factori care pot provoca focare: Stres, dezechilibru hormonal, poluare. Pielea predispusă la acnee necesită îngrijire specifică și în acest articol vom vedea cele mai potrivite produse adecvate tenului gras/cu tendință acneică.

Sfaturi pentru pielea predispusă la acnee

Pielea cu acnee prezintă, de obicei următoarele:
● Coșuri
● Exces de sebum
● Puncte negre
● Roșeață și iritație

Îngrijirea pielii cu aspect de ten gras acneic necesită utilizarea produselor formulate special pentru a diminua excesul de sebum și a elimina cât mai multe impurități ale tenului. Porii blocați apar în principal ca urmare a unei rutine de îngrijire deficitare, cu produse neadecvate. Ca atare, pielea grasă/cu tendință acneică are nevoie de o îngrijire consecventă, bogată în ingrediente menite să regleze sebumul și să repare bariera de protecție a pielii. În cazul apariției coșurilor, în cele mai multe dintre cazuri discutăm despre afectarea barierei de apărare, de aceea avem nevoie să includem cosmetice cât mai curate, deoarece unele ingrediente pot mai mult dăuna decât repara.

Consultarea unui dermatolog

Indiferent de vârsta noastră, trebuie să mergem la dermatolog pentru a ne inspecta pielea, deoarece există o serie de tratamente care ne pot ajuta în procesul diminuării ori vindecării complete a acneei.

Curățare

Vom folosi produse fără săpun, parfum, alcool și adaptate tipului nostru de piele. Putem opta pentru diferite tipuri (spumă, gel), în funcție de preferințele noastre. Gelurile de curățare sunt capabile de a curăța tenul, eliminând impuritățile acumulate peste zi/noapte, dar și celulele moarte, sebumul, astfel încât porii să nu fie blocați de reziduuri.

Putem continua cu o loțiune tonică, care perfecționează curățarea și întărește apărarea naturală a pielii. Curățarea este recomandat să se efectueze de două ori pe zi: dimineața și seara.

Exfoliere

Exfolierea accelerează procesul de reînnoire naturală a pielii, lăsând-o netedă și fără celule moarte. Pentru tenul cu tendință acneică, vom recurge doar la exfolianți care nu sunt agresivi cu pielea. Recomandăm ca exfolierea să se facă o dată pe săptămână.

Mască

De câteva ori pe săptămână vom aplica masca ten gras, pentru purificare și absorbire a excesului de sebum, eliminarea impurităților și promovarea detoxifierii pielii.

Hidratare zilnică

Credem în mod eronat că pielea grasă sau predispusă la acnee nu are nevoie de hidratare. Toate tipurile de piele necesită acest pas. Vom încerca să folosim produse fără ulei și ușor de absorbit. Cele mai potrivite texturi pentru tenul gras și predispus la acnee sunt serurile și gelurile, mai fluide decât cremele.

De asemenea, folosirea zilnică a cremelor cu protecție solară este esențială în diminuarea acneei. În ceea ce privește activii, putem folosi acid salicilic (folosit pentru a elimina și preveni apariția coșurilor), dar și niacinamidă ( îmbunătățește funcția de barieră a pielii și acționează ca un antioxidant).

Tenul gras, cu tendință acneică are nevoie de o atenție sporită. Ca atare, este indicat să nu omitem câțiva pași importanți, precum demachierea, curățarea, hidratarea, exfolierea. În multe cazuri, produsele destinate diminuării excesului de sebum au în compoziției acidul salicilic, dar și niacinamida.