Ce beneficii au curmalele?

0
381
Ce beneficii au curmalele

Curmalele sunt o gustare sănătoasă, având o mulțime de beneficii pentru organism, de la sănătatea inimii la întărirea oaselor, dar avantajele consumului de curmale nu se opresc însă aici.
Data viitoare când îți dorești ceva dulce, în loc să mergi la dulapul cu dulciuri, îndreaptă-ți atenția asupra curmalelor. Acestea sunt la fel de dulci ca o prăjitură, dar sunt mult mai sănătoase decât aceasta. Curmalele sunt o sursă delicioasă de fibre, cu concentrații mari de potasiu și vitamina A, printre alte vitamine și minerale. Iată motive pentru care veți dori să adăugați aceste alimente în coșul de cumpărături, cât mai curând posibil!


1. Creșterea energiei

Curmalele au un conținut ridicat de zaharuri naturale, deci dacă aveți nevoie de o explozie rapidă de energie la prânz, în loc să beți o a doua ceașcă de cafea, alegeți câteva curmale. Sau, dacă nu vă plac ca atare, pregătiți deserturi sănătoase cu fulgi de ovăz și curmale.

2. Ajută în episoadele de mahmureală

Ai consumat prea multe cocktail-uri cu rom în vacanță? Alege să consumi câteva curmale, deoarece concentrația ridicată de fructoză regăsită în curmale este considerată un ajutor pentru accelerarea metabolismului alcoolului, astfel vă veți simți mai bine după ce ați servit mai multe băuturi decât în mod normal. Dacă aveți încă o mahmureală în dimineața următoare, încercați să le luați ca o gustare atunci când vă treziți.

3. Întărirea oaselor

Majoritatea oamenilor știu că statul la soare și includerea în alimentație a alimentelor ce conțin vitamina D sunt aspecte vitale pentru susținerea sănătății oaselor, dar combinația de minerale precum magneziul și cuprul regăsite în curmale le face, de asemenea, un super-aliment pentru întărirea oaselor. Fie că sunteți în căutarea de a combate osteoporoza existentă sau de a crește volumul osos ca o măsură preventivă, aceste fructe vă pot ajuta.

4. Ameliorează constipația

Un alt beneficiu al curmalelor este că sunt bogate în fibre solubile, care ajută digestia. Dacă suferiți de constipație, încercați să le introduceți în dietă și, de asemenea, nu uitați să beți mai multă apă. Puteți încerca și un smoothie făcut din curmale.

5. Promovarea sănătății inimii

Pregătirea în mod constant a cinelor sănătoase este o modalitate de a favoriza buna funcționare a inimii, iar curmalele au un conținut ridicat de potasiu, care este, de asemenea, esențial pentru a vă menține inima sănătoasă.

6. Reducerea inflamației

Magneziul este un mineral cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și cu siguranță puteți obține un aport din acesta cu ajutorul curmalelor. Există studii care au demonstrat faptul că o dietă bogată în magneziu este asociată cu o concentrație mai mică de markeri inflamatori la femeile aflate în postmenopauză.

7. Benefice pentru anemie

Dacă aveți deficit de fier, curmalele sunt o modalitate foarte bună de a vă ajuta să aduceți valorile fierului la un nivel optim.

8. Promovarea creșterii în greutate

Dacă aveți probleme în a câștiga în greutate, curmalele sunt o modalitate sănătoasă de a favoriza acest fapt, deoarece deși sunt bogate în nutrienți, ele sunt, de asemenea, pline de calorii.

9. Satisfac pofta de dulce

Dacă sunteți tipul de persoană care poftește adesea la zahăr și în special la preparatele care îl conțin, curmalele sunt o alternativă excelentă de a satisface nevoie de dulce. Atenție, însă! Consumul acestora trebuie să fie moderat, deoarece în caz contrar, pot apărea kilograme nedorite. O cantitate de 100 de grame conțin aproximativ 277 calorii.

10. Reducerea colesterolului

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a reduce colesterolul, curmalele sunt o sursă bună de fibre solubile, care pot ajuta la scăderea colesterolului ca parte a unei diete sănătoase. Aceste alimente naturale pot, de asemenea, să scadă valorile colesterolului.

11. Conțin antioxidanți

Principalii antioxidanți care se regăsesc în compoziția curmalelor sunt flavonoizii, acid fenolic și carotenoizii. Aceștia ajută organismul să poată lupta contra anumitor afecțiuni și în plus, compușii care fac parte din categoria antioxidanților contribuie la longevitate.

Curmalele sunt bogate în vitamine precum B1, B2, B3, B4, dar și vitamina K. Pentru o gustare sănătoasă, consumă curmale, deoarece conțin fructoză și glucoză, fapt ce va înlătura nevoia de dulce.

Bineînțeles, nu trebuie să exagerăm cu consumul de curmale, mai ales dacă dorim scăderea în greutate. Cu toate acestea, ele au numeroase beneficii pentru organismul nostru.