Cum sa mobilezi zona de living si dining

0
922
Cum sa mobilezi zona de living si dining

Atunci cand alegi un model de mobila pentru sala de mese, ar trebui sa tii cont de doua lucruri principale:

  • Sa fie practica. Mobila dining trebuie sa dispuna de piese de mobilier pentru depozitarea veselei si tacamurilor, de scaune care pot fi cu spatar, banci, canapele, de o masa pentru spatiul de servire;
  • Sa fie decorativa, deoarece mobilierul este un element important al interiorului.

Producatorii ofera o gama extinsa de mobile dining, astfel incat nu iti va fi dificil sa alegi produse care sa se combine armonios, practic si elegant.

In functie de scop, mobila dining poate fi impartita in doua grupuri: pentru gospodarie si pentru catering. Atunci cand achizitionezi mobila dining pentru un apartament, ar trebui sa te concentrezi pe aspectul estetic, siguranta, practicitate, pret. Mobila dining pentru catering, in primul rand, ar trebui sa aiba o rezistenta crescuta, comparativ cu modelele casnice, datorita particularitatilor utilizarii sale. In mod firesc, un astfel de mobilier ar trebui sa aiba si un aspect estetic. Pentru a crea un mediu confortabil, este important sa alegi corect toate elementele. Mobila dining este echipata in principal cu mai multe piese.

Mese

Ele ocupa un loc central in zona de mese. Produsele sunt disponibile in forme dreptunghiulare, patrate si rotunde.  Pentru salile dining cu o suprafata mica, este mai bine sa alegi mese transformatoare, care atunci cand sunt stranse ocupa putin spatiu, iar atunci cand sunt desfasurate, sunt potrivite pentru gazduirea unui numar mare de oaspeti. De asemenea, in zonele compacte mesele rotunde arata minunat. 

Scaune

Producatorii ofera o selectie destul de mare de modele care difera prin forme, materiale, stiluri. Practic, putem distinge urmatoarele grupuri:

  • Produse tapitate. Sunt foarte confortabile, dar au nevoie de ingrijire speciala. Tapiteria din tesaturi este mai capricioasa la intretinere, fata de cea din piele sau piele ecologica. Insa exista si tapiterii care au performante sporite.
  • Scaunele din lemn nu sunt atat de confortabile in utilizarea de zi cu zi, dar sunt usor de curatat, ceea ce este foarte important pentru familiile cu copii. Insa, pentru comoditate, poti folosi perne speciale.
  • Scaunele pliante sunt ideale si sunt cel mai usor de folosit.

Coltare living

O canapea frumoasa si confortabila nu poate aduce doar confort in living, ci poate sa transforme complet interiorul. Magazinul online mobiladmd.ro ofera produse elegante, putand gasi cu usurinta coltare living perfecte pentru tine. Este posibil sa comanzi coltare living, realizate in diferite modele si culori stilistice. 

Tipuri de coltare living

Exista multe tipuri de coltare living, care difera in functie de marime, design, scop. Atunci cand alegi mobilier tapitat, concentreaza-te nu numai pe designul produselor, ci si pe caracteristicile tehnice ale acestora. Exista doua tipuri principale de coltare living:

  • Cornier. Astfel de produse pot fi plasate in coltul camerei, ceea ce economiseste spatiu.
  • Modulare. Poti alege formele geometrice ale produsului, numarul de piese, inaltimea canapelei, dimensiunile modulelor individuale.

Fa alegerea in functie de propriile nevoi si ia in considerare si dimensiunea livingului.  Daca ai o camera spatioasa, atunci un sistem modular va fi o solutie excelenta, care iti va permite sa utilizezi sectiunile atat impreuna cat si separate. Principala caracteristica pe care ar trebui sa o iei in considerare este confortul.  Coltarul living in general este non-rabatabil.