Cum să beneficiezi de ajutorul european pentru înființarea unei afaceri?

0
723
Cum să beneficiezi de ajutorul european pentru înființarea unei afaceri

Ai de gând să începi o afacere? Poate că nu te-ai gândit niciodată la asta, dar pe lângă fondurile proprii, scutire de impozite sau ajutor public, poți găsi bani europeni pentru finanțarea și susținerea proiectului tău de afaceri. Dar cum și care? Iată cum să procedezi ca antreprenor dacă vrei să obții fonduri europene și ai nevoie de consultanță fonduri europene.

Ajutorul european: condițiile pentru obținerea finanțării europene

Uniunea Europeană oferă numeroase ajutoare pentru crearea de afaceri prin intermediul fondurilor structurale europene și pentru investiții. Din 2014, fiecare consiliu regional le-a primit și este responsabil de redistribuirea acestora, în funcție de prioritățile sale. Companiile nu sunt singurele care beneficiază de aceasta, ci și universitățile, centrele de cercetare, fermele, asociațiile, ONG-urile și autoritățile locale.

Dar pentru a putea pretinde că beneficiază de aceasta, tânăra companie de lideri de proiect inovatori trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Să fie în legătură cu proiectele inițiate în regiunea ta în conformitate cu obiectivele stabilite de Uniunea Europeană;
  • Ca subvențiile acordate de Uniunea Europeană și regiune să fie utilizate în proiectul de creație în cauză și nimic altceva;
  • Și că nu este un proiect deja finalizat pentru care ai dori să obții o rambursare.

În cazul în care firmele de afaceri îndeplinesc toate aceste condiții, fie pentru muncă, achiziționarea de echipamente, angajarea forței de muncă sau altfel, subvenția pentru proiect va fi calculată exact în funcție de nevoile lor.

Diferitele programe europene de ajutor pentru întreprinderi

Există multe programe diferite, finanțate de Uniunea Europeană și Comisia Europeană, pentru a ajuta întreprinderile eligibile.

Printre cele mai importante fonduri europene nerambursabile găsim:

  • cele care se referă exclusiv pentru afaceri maritime și pescuit;
  • FEADR, pentru a promova întreprinderile agricole și de dezvoltare rurală;
  • FSE, Fondul social european, cu un domeniu mai larg de acțiune, care vine în cadrul politicii europene de coeziune economică, socială și teritorială;

Și principalul, FEDR , Fondul European de Dezvoltare Regională, care vizează subiecte foarte diverse și variate.

Există multe alte fonduri și programe, mai specifice care ajută companiile specializate în economia socială să împrumute cu rate reduse, H2020 pentru companii inovatoare pentru a putea efectua lucrări.

În total, peste 10 miliarde de euro în ajutor financiar au fost distribuiți companiilor tinere beneficiare din Europa încă din 2015!

Cum să obții ajutor financiar din Europa pentru proiectul tău?

Pentru a încerca să obții asistență financiară de la Uniunea Europeană în contextul înființării sau preluării unei afaceri, trebuie să trimiți un dosar, pe hârtie sau online, ca parte a unei cereri de proiecte lansate de autoritatea locală, organizații locale, intermediare, cum ar fi Camera de Comerț și Industrie sau direct de Uniunea Europeană. Dar este posibil, de asemenea, să contactezi în mod spontan regiunea ta sau alte organizații. Provocarea este uneori complicată, dar cel mai bun este să găsești o firmă de consultanță fonduri europene care să se ocupe de ajutorul european și care să poată urmări dosarul tău și să te sfătuiască cât mai bine.

Nu ezita să îți acorzi toate șansele îmbogățind cât mai bine dosarul, descriind proiectul și ceea ce ai putea obține cu ajutorul primit. Dar, mai presus de toate, începe suficient de devreme, dacă este posibil înainte de începerea proiectului, dar mai ales înainte de sfârșitul acestuia, altfel va fi prea târziu! Întreprinderile mici și întreprinderile noi sunt favorizate, fie prin finanțare sau asistență pentru întreprinderi pentru a face împrumuturi sau investiții de capital de risc.