Cele mai populare 3 sisteme de incalzire centrala

0
711
Cele mai populare 3 sisteme de incalzire centrala

Exista o gama larga de sisteme de incalzire centrala disponibile si pot fi clasificate dupa cum urmeaza:

1. Sistem de centrala termica pe gaz in condensatie combinat

Sistemul de incalzire centrala a centralei este cu usurinta cel mai popular astazi. Aceste sisteme nu necesita un rezervor de alimentare, un rezervor de expansiune sau un cilindru de apa calda, deoarece incalzesc apa pe masura ce aveti nevoie de ea. Aceasta inseamna ca necesita mult mai putin spatiu si sunt, de asemenea, economice – incalzesc doar apa de care aveti nevoie. O centrala combinata incalzeste apa la cerere, care nu necesita rezervoare in spatiul de la mansarda

 1. Comenzi electronice asociate centralei
 2. Alimentarea retelei alimentata direct la sistemul combi
 3. Radiatoare moderne controlate termostatic, dimensionate corespunzator
 4. Excelent pentru economisirea spatiului
 5. Executati bine cu dusuri
 6. Cantitati interminabile de apa calda la cerere
 7. Foarte economic – incalzesti doar ceea ce folosesti
 8. Nu exista riscul inghetarii conductelor de la mansarda
 9. Mai putina nevoie de conducte, astfel incat instalarea sa fie in general mai ieftina

Ca si in cazul celorlalte sisteme, sistemele de cetrale combinate au si ele dezavantajele lor. Principala este ca debitele lor pot fi destul de scazute, deoarece apa trebuie incalzita pe masura ce se deplaseaza prin centrala. Aceasta inseamna ca nu sunt potrivite pentru casele cu doua sau mai multe bai, deoarece utilizarea simultana a doua prize va reduce debitul si mai mult.

Cazanele combinate au doua iesiri de caldura:

 1. Apa fierbinte pentru robinete si dus
 2. Apa calda pentru sistemul de incalzire centrala si radiatoare

Este nevoie de mai mult efort si, prin urmare, de caldura pentru a aduce apa fierbinte la robinete si la dus decat la radiatoare, deci ceea ce trebuie sa luati in considerare atunci cand decideti sistemul de incalzire centrala potrivit pentru casa dumneavoastra este puterea de apa calda de care va avea nevoie gospodaria dumneavoastra. Utilizati instrumentul nostru de comparare pentru a vizualiza intreaga gama de cazane combinate disponibile si pentru a obtine cotatii de instalare de la inginerii locali de incredere.

2. Sisteme de incalzire sub presiune

Aceste sisteme furnizeaza apa calda sub presiune de retea prin robinetele din casa dumneavoastra.

 1. Apa este furnizata de la reteaua de apa rece si este incalzita de centrala dumneavoastra
 2. Apoi este stocat intr-un rezervor de stocare (numit cilindru neventat) pana cand este necesar
 3. Cand deschideti un robinet in casa, apa rece de la retea forteaza apa incalzita in sistemul de incalzire centrala si sa iasa prin robinet

Presiunea la robinetul unui sistem de incalzire la presiune inalta este aceeasi cu presiunea retelei, care in majoritatea cazurilor este mult mai mare decat ati experimenta in mod normal. Aceste sisteme speciale de incalzire centrala sunt excelente daca aveti o presiune de retea ridicata, dar daca presiunea de retea este scazuta, atunci sistemul nu este adecvat. De asemenea, pot fi costisitoare de instalat si unele companii solicita sa li se depuna un certificat de intretinere anuala.