Importanta mobilierului de dormitor pentru imbunatatirea somnului

0
504
Importanta mobilierului de dormitor pentru imbunatatirea somnului

Desi adultul mediu necesita 7 pana la 9 ore de somn pe noapte, 35,3% dintre adulti sustin ca dorm mai putin de 7 ore in fiecare zi. Un motiv pentru aceasta poate fi mobilierul de dormitor neadecvat. Magazinele de mobilier pentru dormitor au la dispozitie o serie de seturi de dormitoare care pot transforma un dormitor intr-un mediu mai odihnitor. Cheia este sa gasiti mobilierul de dormitor care sa se potriveasca nevoilor unice de somn ale unei persoane.

Aranjati setul de dormitor sa fie functional si atractiv

Expertii in proiectare sunt de acord ca aspectul mobilierului dintr-o camera influenteaza atmosfera camerei, schimband modul in care oamenii raspund la aceasta emotional. Daca mobilierul este aranjat intr-un mod aglomerat sau este incomod, atunci camera nu va fi una primitoare.

Pentru a face o camera mai primitoare, designerii de interior sugereaza alegerea unui set de dormitor cu o piesa de ancorare. O ancora este adesea cea mai mare piesa din camera, cum ar fi un pat de dormitor, si stabileste stilul si starea camerei. De asemenea, determina amplasarea tuturor celorlalte piese in setul de mobilier.

Odata stabilita o piesa de ancorare, restul setului de dormitor ar trebui sa fie amenajat pentru a o complimenta. Replicarea culorilor si liniilor piesei de ancorare in alt tip de mobilier sau decor din camera stabileste o tema. Un dormitor bine proiectat, atractiv si primitor, creeaza calmitate si multumire, ajutand somnul.

Alegeti tipul corect de pat de dormitor

In timp ce aspectul unui set de dormitor este important, cel mai important factor pentru imbunatatirea somnului este confortul. Magazinele de mobilier pentru dormitor vand diferite tipuri de rame pentru a se potrivi diferitelor nevoi ale clientilor, deci luati in considerare cu atentie diferitele optiuni disponibile. Multe magazine de mobilier de dormitor permit clientilor sa testeze modele de afisare in magazinul lor, astfel incat clientii sa poata face o alegere mai informata.

Primul aspect este marimea ramei patului. Un cadru de dimensiuni mari are o latime de 53 inci si o lungime de 75 inci, potrivindu-se confortabil unui adult. Multe cupluri prefera cel putin un pat queen-size, care este de 60 inci pe 80 inci, cu toate acestea, masurand 76 cu 80 inci, un pat king-size ofera mai mult spatiu. Regele California, de 72 inci pe 84 inci, este cea mai mare dimensiune standard a patului disponibila in majoritatea magazinelor de mobila pentru casa.

Alte consideratii la alegerea unui cadru de pat includ tipul de material, stilul cadrului si daca cadrul necesita arcuri. Majoritatea seturilor de dormitoare vandute la magazinele de mobila de acasa vor fi realizate din lemn, lemn compozit sau metal, fiecare material oferind durabilitate, estetica si confort diferite. O alta consideratie este stilul cadrului, inclusiv daca cadrul are picior, sine laterale, stalpi sau baldachin. Diferentele de stil pot schimba modul in care arata paturile pentru dormitor. In cele din urma, un magazin de mobilier pentru dormitor poate ajuta cumparatorii sa decida intre un pat cu platforma, in care salteaua poate fi asezata direct pe cadru sau un cadru care necesita arcuri pentru a proteja si sustine salteaua. Aupin.ro este magazinul in care gasesti tot ce iti doresti.