Ce fel de încălțăminte se potrivește pentru primii pași?

0
887
Ce fel de încălțăminte se potrivește pentru primii pași

Copilul dumneavoastră începe să umble? Ar fi bine să îi cumpărați încălțăminte de calitate care îl va însoți la efectuarea primilor pași. Ce ar trebui să luați în considerare la achiziționarea primei perechi de pantofiori?

Primii pași sunt extrem de importanți în viața fiecărui copilaș de aceea alegerea pantofiorilor nu trebuie subestimată. Căutați încălțăminte de calitate pentru piticul dumneavoastră? Vizitați magazinul Footshop și pentru a beneficia de prețuri mai mici folosiți cod reducere Footshop. Dacă doriți să cumpărați pantofiori pentru copilul prietenilor, dar nu știți mărimea, puteți să folosiți vouchere pe care le faceți cadou.

Timp pentru adaptare

Majoritatea celor mici încep să experimenteze primii pași la vârsta între 7 și 18 luni. Cu toate astea nu ar trebui să vă grăbiți cu achiziționarea pantofilor imediat cum cel mic se ridică în picioare. Pentru copii la început este destul de greu să își coordoneze mișcările și să își mențină echilibrul. De aceea nu ar fi indicat să le îngreunăm situația prin faptul de a-i forța să umble în pantofi. Când prichindelul se menține în picioare fără nici o problemă, atunci e momentul potrivit pentru primii pantofi care o să-i protejeze piciorușele de suprafețe neplăcute și îl vor ajuta în primele încercări de a merge singur.

Mărimea adecvată

Alegerea mărimii potrivite uneori poate fi mai complicată decât pare la prima vedere. Pantofiorii nu ar trebui să fie prea mari, dar nici nu ar fi bine să fie prea strâmți. Ar trebui să luăm în considerare faptul că pe parcursul zilei piciorușul se umflă puțin, de aceea momentul ideal pentru a proba o pereche de pantofi este după masă. Ce mărime alegem? Pantoful ar trebui să fie mai lung cu aproximativ 12-16 cm decât cel mai lung deget. Deoarece este o perioadă în care cei mici cresc extrem de repede, piciorul trebuie măsurat o dată la 6-8 săptămâni și după caz e nevoie de o altă pereche de pantofi.

Materiale adecvate

La achiziționarea pantofiorilor pentru cei mici, ar trebui să alegem materiale naturale, care absorb transpirația și nu există riscul de infecție. Cel mai adecvat material este pielea naturală fină.

Șireturi sau scai?

Fiecare sistem de închidere are plusuri și minusuri. Sistemul de închidere cu scai este mult mai rapid, dar trebuie avut grijă ca cei mici să nu se descalțe. Legarea șireturilor presupune mai mult timp, dar probabilitatea ca cel mic să se descalțe singur este exclusă. Aveți grijă la lungimea șireturilor, să nu fie prea lungi, fiindcă cel mic poate să se împiedice și să cadă.

La ce ar trebui să mai fim atenți?

Pantofiorii ar trebui să fie extrem de ușori și talpa ar trebui să fie anti aderentă. Nu este indicat să cumpărați încălțăminte la mâna a doua. Pantofii second hand, fiind purtați deja de cineva, sunt adaptați altui picior și acest aspect ar putea fi dăunător pentru copilul dumneavoastră.