Tipuri de platforme pentru tractari auto

0
1699
Tipuri de platforme pentru tractari auto

Atunci cand mergi cu masina pe sosele, trebuie sa fii gata pentru orice. O masina, ca orice mecanism complex, se poate deteriora in cel mai neoportun moment. In plus, in circulatie au loc, in special pe vreme nefavorabila, o sumedenie de accidente. Exista multe cazuri in care o masina poate avea nevoie de asistenta tehnica. Adesea, depanarea la fata locului nu este o reusita. In acest caz, specialistii firmei de tractari auto te pot ajuta.

Nevoia de a apela la o platforma de tractari auto apare din ce in ce mai des, deoarece numarul de masini din orase este in continua crestere. Evacuarea rapida si ieftina a masinilor este posibila pe tot teritoriul Bucurestiului, in toate cele 6 sectoare ale sale. Daca tu si vehiculul ta va aflati intr-o situatie neprevazuta, trebuie doar sa suni la numarul de urgenta al firmei de tractari auto Romtractari. Specialistii centrelor de apeluri primesc apeluri non stop 7 zile pe saptamana, 24 de ore din 24.

Ce este o platforma pentru tractari auto?

O platforma pentru tractari auto, efectueaza o sarcina completa pentru tractarea vehiculului evacuat. Din punct de vedere structural, platformele cu sarcina completa pot fi impartite in trei tipuri:

  • cu platforma fixa ​​si rampe retractabile;
  • cu o platforma mobila;
  • cu o macara.

Dotate cu un troliu electric (hidraulic), carucioare si rampe suplimentare, platformele pentru tractari auto, pot evacua aproape orice vehicul cu motor, indiferent de starea acestuia. Dupa finalizarea incarcarii pe platforma, vehiculul evacuat este fixat in siguranta pe platforma cu ajutorul unor curele de fixare. Platforma de tractari auto, cu incarcatura completa, asa cum se observa deja din denumire, efectueaza o sarcina completa a vehiculului evacuat, urcand autovehiculul pe platforma camionului de remorcare. 

Masina de tractari cu platforma fixa

Masina de tractari cu platforma fixa este un tip foarte comun de camioane cu tractare. Are o platforma fixa ​​pentru transportul unui vehicul. Vehiculul evacuat cu ajutorul unui troliu electric (hidraulic) este tras pe platforma de-a lungul a doua rampe. Pentru incarcarea unui vehicul cu roti blocate, se folosesc carucioare speciale. Pentru posibilitatea incarcarii autovehiculelor cu gard liber, se utilizeaza rampe suplimentare.

Camion de remorcare cu platforma culisanta

Masinile pentru tractari auto cu platforma mobila (hidraulica) sunt de asemenea, destul de raspandite. Lipsa blocurilor structurale si mobilitatea platformei fac posibila simplificarea si accelerarea procesului de incarcare a vehiculului. In plus, fata de troliul electric (hidraulic), aceste masini de tractari auto includ si rampe si carucioare suplimentare.

Masina de tractari auto cu macara

Cel mai versatil tip de masina pentru tractari auto. Prezenta unei macarale este principalul avantaj al acestei utilitare. Folosind aceasta tehnica, poti incarca o masina defecta sau avariata. Simplifica semnificativ incarcarea autovehiculelor cu gard liber sau cu roti blocate.

Masina de tractari auto

Este un tip separat de echipament specializat care este conceput pentru a transporta doua sau mai multe masini. Este echipat cu platforme hidromecanice cu un singur nivel sau cu doua niveluri, cu rampe inclinate sau retractabile. Masinile utilitare in acest caz, sunt incarcate cu un troliu electric (hidraulic). Dupa incarcarea autovehiculului pe platforma, acesta este fixat pe platforma cu ajutorul socurilor de roata si a centurilor de fixare.