Ghidul tau complet pentru intelegerea erbicidelor

0
527
Ghidul tau complet pentru intelegerea erbicidelor

Buruienile sunt elementul de viata al fiecarui fermier. Daca doriti sa faceti fata buruienilor in mod corespunzator, atunci aveti nevoie de erbicidul potrivit. Va ajutam sa intelegeti erbicidele cu acest ghid complet.

Erbicidele

Indiferent daca plantati in propria gradina sau incercati sa va pastrati ferma si suprafata in forma buna, exista un adevar pe care nimeni nu il poate nega: buruienile pot fi serios de enervante.

Va pot deteriora gradina si culturile, va pot afecta profiturile si pot face ca gradina sa arate mai putin decat bine. In plus, dupa ce pun mana pe o zona, veti sti ca poate fi dificil sa le tineti sub control.

De aceea, atat de multe persoane sunt interesate sa afle mai multe despre erbicide.

Dar ce sunt erbicidele si ce fac erbicidele cand vine vorba de curatarea culturilor sau a curtii de buruieni?

Cel mai important, cum le poti folosi in siguranta si care sunt cele mai bune tipuri de erbicide?

Ce sunt erbicidele?

In primul rand, sa incercam sa raspundem la cea mai de baza intrebare dintre toate: ce este un erbicid?

Pe scurt, erbicidele sunt un tip de substanta chimica care ucide buruienile, plantele sau orice alta crestere nedorita in gradinii. Daca nu le omoara complet, pot impiedica cel putin aceste buruieni sa creasca intr-un ritm rapid si fara control.

Erbicidele sunt utilizate intr-o varietate de medii diferite.

Fermierii le-ar putea folosi pe recoltele lor, ingrijitorii ar putea sa le foloseasca pe un teren de golf sau este posibil sa alegeti sa le utilizati in gradina proprie sau in curte.

Probabil ca deja stiti din experienta personala ca buruienile pot prelua rapid lumina solara, spatiul, nutrientii si chiar apa pentru plantele pe care incercati sa le cresteti.

Daca incercati sa cultivati culturi, atunci v-ati ocupat probabil de buruieni care inhiba efectiv cresterea culturilor.

In general, exista doua moduri principale prin care erbicidele pot functiona eficient.

Pot contacta plantele direct, ceea ce inseamna ca ucid imediat partile plantelor pe care le-ati pulverizat cu erbicid. Aceasta este solutia cu cea mai rapida actiune si este buna pentru buruienile care deja au scapat de sub control.

In plus, puteti astepta si pana cand erbicidul a fost absorbit complet de planta sau buruieni pe care doriti sa le eliminati. Produsele chimice se vor indrepta spre radacini si pe intreaga frunza a plantelor.

In acest fel, nu poate supravietui. Aceasta este, dupa cum va asteptati, o solutie care dureaza putin mai mult.

Erbicidele si siguranta

Stim ca ati citit probabil multe informatii contradictorii despre erbicide si siguranta dumneavoastra.

S-ar putea sa va preocupati cum sa le utilizati fara a va pune in pericol propria sanatate sau a animalelor din ferma.

Desi intelegem cu siguranta ingrijorarile, adevarul este ca exista ucigasi si erbicide foarte sigure.

Exista, de asemenea, pasi specifici pe care ii puteti face pentru a va asigura ca le utilizati in cel mai sigur mod posibil.

In primul rand, asigurati-va intotdeauna ca cititi complet etichetele si instructiunile continute pe flaconul si recipientul de erbicid. In acest fel, veti evita sa amestecati din greseala altceva periculos cu erbicidul si veti intelege regulile pe care trebuie sa le urmati pentru a ramane in siguranta.

Asigurati-va ca purtati lucruri precum ochelari de protectie, o masca, manusi si alte tipuri de haine cu maneci lungi in timp ce utilizati ierbicide. Dupa ce ati terminat cu aplicarea, spalati aceste haine separat de oricare altele.