7 pași pentru alegerea inelului de logodnă ideal

0
87
7 pasi pentru alegerea inelului de logodna ideal

Alegerea inelului de logodnă pentru femeia iubită, ar trebui să fie o experiență unică, memorabilă și chiar distractivă, pentru orice bărbat.

Cu toate acestea, datorită dezvoltării industriei bijuteriilor și mai ales a inelelor de logodnă, mulți bărbați ajung să fie confuzi și chiar copleșiți, neștiind ce să aleagă din multitudinea de stiluri și modele nou apărute. Ceea ce pare a fi un avantaj, varietatea de modele, pentru unii bărbați, acest lucru face ca întregul proces de selecție să fie unul chiar stresant.

Pentru a veni în întâmpinarea bărbaților, Casa de Bijuterii Zehava a conceput un scurt ghid în 7 pași, pentru alegerea inelului de logodnă ideal:

1 Nu începe acest demers singur, mai întâi consultă-te cu prietenii

Discută cu unul sau mai mulți prieteni apropiați și află cum s-au pregătit ei, prin ce etape au trecut, ce a funcționat și ce nu, iar în final, dacă alegerea a fost cea mai potrivită. Nu are sens să pierzi vremea sau să faci aceleași greșeli pe care le-a făcut un bun prieten. Caută să afli cât mai multe detalii despre ce ar fi bine să faci pentru a obține rezultatul dorit: alegerea inelului de logodnă potrivit pentru femeia iubită.

2 Identifică persoana potrivită să te consilieze

Caută și alege cu atenție o femeie care să te ajute să găsești inelul de logodnă perfect. Poate fi sora ei, cea mai bună prietena sau poate o verișoară, dar important este ca această femeie să cunoască foarte bine personalitatea iubitei tale, stilul ei vestimentar, preferințele ei în materie de bijuterii, astfel încat să poata identifica modelele care ar fi potrivite stilului său.

3 Caută să afli ce fel de bijuterie ar prefera

Îi place aurul alb, galben sau roz? Ce fel de pietre prețioase preferă? I-ar plăcea un diamant sau poate un smarald? Ce culori îi plac și i se potrivesc? Oare ar purta un inel de logodna cu safire? Sau mai degrabă ar purta roșul pasional al rubinului?

O idee ar putea fi să verifici ce îi place pe Pinterest, cine știe, poate chiar a dat like unui model de inel de logodna care i-a atras atenția și pe care și ea l-ar purta. Fii inventiv și determinat să afli ceea ce își dorește, pentru a-i face o surpriză cu adevărat neașteptată și extrem de placută.

4 Identifică masura potrivită

Pentru a afla masura potrivită a degetului inelar al iubitei tale, sunt câteva metode care dau de obicei rezultate:

  • Încearcă să măsori cu o ață circumferința degetului inelar atunci când ea doarme, dar ai grijă să nu o trezești și apoi să te ia la întrebări;
  • Caută în colecția ei de bijuterii un inel pe care îl poartă chiar pe degetul inelar, daca are, sau orice alt inel, dar află pe care deget îl poartă, apoi îi poti lua măsura cu ajutorul unui mulaj din plastilină, iar cu acel mulaj poți merge la un bijutier cu experiență care te va ajuta să identifici măsura degetului său inelar;
  • Poți chiar “să furi” un inel din colecția de bijuterii a iubitei tale și să mergi cu el la bijutier, dar ai grijă să nu observe că îi lipsește și să riști să strici surpriza.

Încearcă și vezi prin ce metodă reușești să afli măsura degetului inelar, iar dacă nu reușești prin nici o metodă, atunci alege un bijutier local cu experiență care poate face rapid orice modificare necesară.

5 Află ce fel de inele de logodnă sunt disponibile în piață

După ce te-ai pregătit și ai găsit și “aliatul” care te poate ajuta, mergi să vezi ce este disponibil în piață.

În funcție de ce ai identificat deja că îi place iubitei tale, urmărește și studiază doar acele modele de inele de logodnă care corespund preferințelor sale. De exemplu, dacă știi că îi place aurul alb, studiază doar modele din aur alb, iar în acest fel nu vei pierde timp analizând inele de logodnă dintr-un material pe care știi ca ea nu l-ar purta cu plăcere.

6 Alege un bijutier care te poate ajuta rapid cu orice modificare

Primirea inelului de logodnă va fi un moment memorabil pentru iubita ta și cu siguranță nu ar fi plăcut ca acesta sa fie stricat din cauza faptului că inelul nu se potrivește absolut deloc, fie este prea mic, fie este prea larg.

Ideal ar fi să cumperi inelul de la un bijutier local la care poți merge chiar a doua zi pentru o mică modificare, care se poate realiza chiar pe loc. Nu ar fi deloc plăcut pentru iubita ta să nu poată purta inelul de logodnă proaspăt primit și să fie nevoită să aștepte foarte multe zile pentru modificarea acestuia.

În cazul în care inelul este achizțtionat dintr-un magazin care are producția în afara țării, dacă vei dori o modificare, va trebui să aștepți ca inelul sa fie trimis în țara unde a fost turnat, să aștepți să fie modificat, iar apoi retrimis. Tot acest proces poate dura câteva săptămâni și va fi foarte neplăcut atât pentru tine, cât și pentru iubita ta, așa că ar fi mai bine să eviți acest risc.

7 Fii pasionat și bucură-te de process!

În final, dar nu în ultimul rând, implică-te și bucură-te de întregul proces. Doar de tine depinde dacă această experiență ajunge să fie una stresantă sau dacă o faci să fie chiar distractivă.

Pentru a te bucura din plin de proces este indicat să dai o notă personală inelului de logodnă. Poți alege o piatră diferită pentru un model care iți place sau chiar te poți implica în creare unui nou design. Astfel, iubita ta va primi un inel de logodnă absolut surprinzător și unic, care îi va aminti în permanență cât de mult suflet ai pus în ceea ce ai făcut pentru ea și cât de importantă este ea pentru tine.

Indiferent dacă știi deja ce cauți sau încă nu ai nici o idee și ai nevoie de un profesionist care să te consilieze, apelează cu încredere la Casa de Bijuterii Zehava, din strada Constantin Esarcu numărul 1, din București.

Aici vei putea beneficia de o experiență unică și frumoasă în alegerea inelului de logodnă. Daniel, maestrul bijutier, te poate consilia cu absolut orice ai nevoie, de la un simplu sfat și până la crearea efectivă a inelului dorit de tine, iar dacă îți dorești, chiar te poate implica fizic în crearea inelului de logodnă perfect.

Să ai o experiență frumoasă și împlinitoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here