Programul RABLA – un ajutor financiar simțitor

0
537
Programul RABLA - un ajutor financiar simțitor

            Despre programul RABLA, în momentul de față, putem spune faptul că multă lume nu cunoaște anumite avantaje de care se pot bucura persoanele care dețin mașini noi. Acesta este motivul pentru care dorim să vă furnizăm câteva detalii care sperăm să vă ajute dacă decideți să vă înlocuiți mașina veche cu un model nou.

            Programul RABLA este un program guvernamental prin care reprezentanții statului intervin și sprijină înnoirea parcului auto din România.

            De ce avantaje vă puteți bucura dacă apelați la programul RABLA Clasic?

            Acest program constă în acordarea unui tichet de 7500 lei pentru persoanele care casează o mașină veche și achiziționează a altă mașină nouă cu noxe emise de maxim 140 gCO2/km în regim WLTP.

În afară de bonusul de 7500 de lei, mai puteți primi și următoarele eco-bonusuri suplimentare:

  • un eco-bonus suplimentar de 1500 lei pentru achiziționarea unei mașini care generează emisii de CO2 mai mici sau egale cu 105 gCO2/km în regim WLTP
  • un eco-bonus de 1500 de lei pentru achiziția unei mașini de tip GPL
  • și un eco-bonus de 3000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid (fără Plug-in).

            Programul RABLA Plus

 Acesta se adresează persoanelor care doresc să achiziționeze o mașină 100% electrică sau hibrid Plug-in. Statul oferă două tipuri de tichete în această situație, respectiv, un eco-tichet de  20.000 lei pentru achiziția unei mașini de tip nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 50g/km în regim WLTP și un eco-tichet în valoare de 45.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice.

            Primele oferite sunt destul de mari, mai mult ca sigur putem spune, că acest program va influența în mod negativ piata de vanzari auto rulate. Este un program care va reuși, credem noi, înnoirea parcului auto existent în România. Acesta nu poate fi decât un lucru îmbucurător pentru toată lumea, mai ales din punctul de vedere al conservării mediului.

            Ce este un autoturism de tip nou hibrid, cu sau fără Plug-in?

            O mașină plug-in hibrid este mașina care folosește două motoare, unul cu ardere internă pe benzină și unul electric cu baterie. Al doilea are rolul de a crește puterea distribuită roților.

            Astfel de mașini moderne se pot încărca acasă, la servici sau în locuri publice special amenajate.

            Menționăm faptul că orice tip de autoturism electric poate fi încărcat în astfel de condiții, indiferent de marca lui, Volvo, Renault, Dacia, Volkswagen, BMW, etc.

            Ce este regimul WLTP?

            WLTP sau Woldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure este o metodă de testare pentru autoturisme și autovehicule comerciale ușoare. Cu ajutorul acestei metode inteligente este determinat consumul unui autovehicul. Este foarte interesant faptul că această procedură va ajuta foarte mult în viitor la simularea în laborator a călătoriilor reale realizate cu autovehiculele. Specialiștii afirmă faptul că WLTP nu vizează doar diferite situații în trafic sau viteze de deplasare ci și variantele de echipare precum și clasele de greutate.

            Care sunt condițiile de casare pentru a beneficia de bonusurile oferite prin programul RABLA?

            Rețineți faptul că, pentru a vă înscrie în acest program, trebuie să casați mașina după începerea efectivă a programului doar în rețeaua de centre autorizate REMAT. Autoturismul, în mod obligatoriu, trebuie să fie mai vechi de 8 ani. De asemenea, vehiculul trebuie să fie și înmatriculat în România de cel puțin 8 ani, mai precis, cel  târziu la 31.12.2013. O altă condiție importantă este aceea ca mașina să conțină părțile importante precum motor, caroserie, roți, etc. Dacă vă  încadrați în acest tip de program auto și dacă îl considerați avantajos pentru nevoile dumneavoastră, puteți solicita informații suplimentare de la orice centru autorizat REMAT. Este cea mai bună sursă de informații complete care vă poate ajuta să începeți rapid procesul de casare pentru achiziționarea unui autoturism nou.