Expresii comune în germană pentru călători

0
248
Expresii comune în germană pentru călători

În calitate de călător în Germania, poate fi util să cunoașteți câteva fraze comune în limba germană pentru a vă face călătoria mai plăcută. Cunoașterea câtorva cuvinte și fraze de bază în limba germană vă poate ajuta foarte mult să navigați prin țară și să interacționați cu localnicii. Iată câteva fraze germane comune care pot fi utile pentru călători:

Hallo: Acesta este cuvântul german pentru „bună ziua” și este folosit ca un salut. Este o modalitate prietenoasă și informală de a spune bună ziua și este o modalitate bună de a începe o conversație cu cineva.

Guten Tag: Acesta este echivalentul german al cuvântului „bună ziua” și este folosit ca un mod mai formal de a saluta. Este adesea folosit atunci când salutați pe cineva pentru prima dată sau când doriți să arătați respect.

Danke: Acesta este cuvântul german pentru „mulțumesc” și este folosit pentru a exprima recunoștință. Este un mod politicos și formal de a arăta apreciere și este important să îl folosiți atunci când cineva face ceva pentru dumneavoastră sau vă ajută în vreun fel.

Bitte: Acesta este cuvântul german pentru „vă rog” și este folosit pentru a cere ceva în mod politicos. Este o idee bună să folosiți acest cuvânt atunci când faceți o cerere sau cereți ceva de la cineva.

Entschuldigung: Acesta este cuvântul german pentru „scuzați-mă” și este folosit pentru a atrage atenția cuiva sau pentru a vă cere scuze. Este o modalitate politicoasă și formală de a întrerupe pe cineva sau de a vă exprima regretul pentru ceva ce ați făcut.

Wo ist die Toilette?: Aceasta este expresia germană pentru „unde este toaleta?” și este o întrebare frecventă pe care o au călătorii. Este o idee bună să cunoașteți această frază pentru a putea găsi cu ușurință o toaletă atunci când aveți nevoie de una.

Wie viel kostet das?: Aceasta este expresia germană pentru „cât costă asta?” și este utilă atunci când faceți cumpărături sau încercați să vă dați seama de prețuri. Este o idee bună să cunoașteți această frază pentru a putea întreba despre prețuri și a vă asigura că faceți o afacere corectă.

Copilul tău poate învăța limba germană într-un mod interactiv alături de Centrul Didacto:

https://didacto.ro/curs-de-limba-germana-pentru-copii/

Dacă vrei să înveți limba germană, Centrul Gutenberg îți pune la dispoziție un curs de germană online conceput pentru orice nivel:

https://invatagermana.ro/curs-germana-online/

Sprechen Sie Englisch?: Aceasta este expresia germană pentru „vorbiți engleză?” și este o întrebare frecventă pe care o pun călătorii. Este o idee bună să știți această frază pentru a putea comunica cu persoanele care nu vorbesc limba germană.

Ich verstehe nicht: Aceasta este expresia germană pentru „nu înțeleg” și este o expresie utilă de știut dacă aveți probleme în a înțelege ceva. Este o idee bună să folosiți această frază atunci când aveți nevoie de ajutor sau de clarificări.

Învățarea câtorva fraze germane de bază vă poate ajuta să comunicați și să navigați în Germania. Este o idee bună să exersați aceste fraze înainte de călătorie, astfel încât să vă simțiți mai încrezător în utilizarea lor. Nu uitați să fiți politicos și respectuos atunci când folosiți aceste fraze și nu vă fie teamă să cereți ajutor dacă aveți nevoie de el. Cu puțină practică și efort, veți putea comunica eficient și vă veți bucura de călătoria în Germania.