Cum să lupți împotriva stresului cu uleiuri esențiale organice?

0
666
Cum să lupți împotriva stresului cu uleiuri esențiale organice

Stres cronic și nervozitate temporară? Nu te panica, poți găsi seninătate și calm în mod natural folosind un difuzor uleiuri esențiale organice relaxante.

Anxietate, tensiune, oboseală nervoasă, anxietate … Stresul se manifestă zilnic în mai multe moduri. Transportul, presiunea profesională, lipsa timpului, stilul nostru de viață contemporan și învârtit nu ajută situația și accentuează momentele de nervozitate. Din fericire, este posibil să găsiți seninătate în mod natural, folosind uleiuri esențiale organice relaxante. Aromaterapia oferă într-adevăr o paletă impresionantă de uleiuri esențiale calmante și reechilibrante care te ajută să îți recâștigi seninătatea zilnică.

Care sunt uleiurile esențiale anti-stres?

Stresul este exprimat diferit la fiecare. Prin urmare, va fi necesar să alegi uleiuri esențiale relaxante adaptate naturii nervozității tale. Descoperă uleiurile esențiale relaxante pe care să le pui în farmacia ta naturală!

  • Ulei esențial de portocale dulci

Cu parfumul său cald și fructat, portocala dulce aduce imediat o senzație de relaxare și fericire. Deci, dacă simți o panică bruscă, toarnă două picături de ulei esențial de portocală pe o batistă și respiră … Stresul a dispărut!

  • Ulei esențial de mușețel

Uleiul esențial de mușețel are proprietăți benefice asupra anxietății și efectele sale relaxante sunt listate pe scară largă.

  • Ulei esențial de mandarină

Uleiul esențial de mandarină este utilizat în principal pentru a crea o stare de spirit pozitivă și destresantă. Datorită parfumului său delicios, acest ulei esențial reușește să risipească gândurile înfricoșătoare și promovează o atmosferă creativă. Folosit într-un difuzor pentru aromaterapie , uleiul esențial de mandarină poate ajuta astfel la găsirea calmului. Pentru a profita de efectele sale de bunăstare, este de asemenea posibil să utilizezi acest ulei prin inhalare umedă într-o baie, de exemplu sau prin aplicarea câtorva picături pe o batistă.

  • Ulei esențial de lavandă

Uleiul esential de lavanda are nu numai efecte calmante, dar este, de asemenea, foarte usor de utilizat! Îl poți folosi în baia aromatică: doar diluează cinci picături în produsul de baie cu bule. Iar pentru cei care nu au baie, este posibil să o amestece cu produsul de spălat la duș. De asemenea, îl poți folosi ca difuzie în camera ta cu o jumătate de oră înainte de culcare sau difuzează două picături pe pernă. Relaxare garantată!

  • Ulei esențial de angelică

Pentru cei care tind să somatizeze stresul asupra intestinelor și stomacului, uleiul esențial de angelică este recomandat în special. Încă din Antichitate, a fost, de fapt, folosit pentru acțiunea sa tonică asupra digestiei și pentru acțiunea sa anxiolitică și calmantă. Poți aplica 1 picătură în 4 picături de ulei vegetal pe care apoi le aplici pe interiorul fiecărei încheieturi. Respiră adânc în perioadele de stres …

  • Ulei esențial de dafin

În caz de stres din cauza spaimei scenice, acest ulei esențial favorizează relaxarea și crește încrederea în sine. Secretul? Aplică 1 picătură pură în interiorul fiecărei încheieturi înainte de a respira profund.

Concluzie

Stresul, oboseala, răcelile, concentrarea … Există multe motive pentru utilizarea aromoterapiei și la fel sunt și modalitățile de utilizare a uleiurilor esențiale. Dar utilizarea medicală a uleiurilor esențiale nu este banală, deoarece acestea sunt foarte concentrate în ingrediente active. Acesta este motivul pentru care acestea trebuie tratate cu precizie și precauție, în funcție de vârstă, greutate, starea de sănătate și obiectivul dorit. Pentru a fi sigur ce uleiuri esențiale alegi, nu ezita să soliciți sfatul unui specialist, care îți va spune instrucțiunile corecte de utilizare și dozajul.