Beneficiile rinoplastiei

0
558
Beneficiile rinoplastiei

Conform datelor statistice, din ce in ce mai multe persoane, viziteaza clinica noastra Be Perfect pentru a se consulta cu medicul nostru pentru rinoplastie. In timp ce majoritatea oamenilor si-au refacut nasul din motive estetice, unii sunt supusi rinoplastiei pentru a corecta petele sau pentru a-si imbunatati respiratia. Mai jos vei gasi mai multe informatii despre operatia de rinoplastie la clinica Be Perfect si beneficiile sale reale.

O privire de ansamblu asupra rinoplastiei

Rinoplastia se refera la operatia efectuata pentru a schimba forma nasului. Procedura dureaza de obicei 1 pana la 3 ore, in functie de rezultatul dorit si poate fi efectuata sub anestezie locala sau generala. In plus, poate fi efectuata in spitalul sau clinica Be Perfect. In majoritatea cazurilor, chirurgul face incizii in nari pentru a evita lasarea de semne vizibile sau cicatrici. Cu toate acestea, un chirurg poate face incizii din exterior, in special la baza nasului. Aceste incizii permit chirurgilor sa reduca, sa remodeleze, sa mareasca sau sa rearanjeze osul si materialul cartilajului care formeaza nasul. Atunci, chirurgii repozitioneaza pielea pe nasul nou remodelat. O atela se aplica de obicei pe exteriorul nasului pentru a-si mentine forma, stabilitatea si pentru a mentine caile respiratorii deschise in timpul vindecarii.

Rinoplastia poate corecta urmatoarele defecte:

  • Un nas prea scurt sau prea lung,
  • Un nas prea gros sau prea ingust,
  • Un nas al carui varf este inclinat anormal in sus sau in jos,
  • Un nas cu aspect asimetric,
  • Narile care sunt prea apropiate sau prea departate,
  • Un nas accidentat.

Imbunatateste functionalitatea nasului tau

Un defect nazal poate provoca probleme grave de sanatate, inclusiv sinuzite recurente, sangerari frecvente ale nasului, respiratie puternica si sforait si o incapacitate de a gusta sau mirosi alimentele in mod corespunzator. Deformitatile asociate cu aceste probleme pot fi cauzate de traume nazale (leziuni) sau pot fi prezente la nastere. In unele cazuri, boli precum boala Wegner, sinuzita fungica alergica, pot duce, de asemenea, la modificari ale structurii nasului. Prin urmare, persoanele care sufera de aceste probleme ar trebui sa se prezinte la un medic cat mai curand posibil.

Imbunatateste respiratia la batranete

Desi rar identificata, imbatranirea este o cauza frecventa a blocajelor nazale blocate. Aceasta problema apare atunci cand anumite tesuturi si oase din corp slabesc si cad sub influenta gravitatiei. Astfel, pasajele nazale sunt predispuse sa se lase spre interior si sa obstructioneze fluxul de aer. Cand se intampla acest lucru, unii oameni in varsta apeleaza la utilizarea benzilor nazale pentru a-si imbunatati respiratia. Altii sufera de respiratie restrictionata si zgomotoasa sau respira prin gura. Din fericire, rinoplastia poate ajuta literalmente persoanele in varsta sa respire mai usor. In special, este posibila taierea tesuturilor lasate din pasajul nazal sau repozitionarea structurii subiacente a osului si a cartilajului pentru a deschide caile respiratorii blocate.

Creste energia

Circulatia oxigenului in tot corpul depinde de intrarea aerului prin nas. Astfel, obstructia pasajului nazal reduce rata de intrare a aerului, care la randul sau scade cantitatea de oxigen disponibila in sange. Acest lucru este periculos deoarece poate duce la insuficienta respiratorie (apare atunci cand nivelul de oxigen din plamani este scazut) si la moarte, daca nu se acorda asistenta medicala imediata. Blocarea pasajelor nazale poate provoca, de asemenea, dioxidul de carbon sa se acumuleze in organism, otravind o persoana din interior. In cele din urma, nivelurile scazute de oxigen pot provoca, de asemenea, hipoxemie, care se caracterizeaza prin dificultati de respiratie. Din fericire, rinoplastia poate preveni aceste probleme.

Imbunatateste calitatea somnului

Majoritatea persoanelor cu pasaje nazale blocate nu dorm bine noaptea. De exemplu, sunt mai predispusi sa sforaie si, prin urmare, isi deranjeaza partenerii de pat. In plus, persoanele cu probleme de respiratie se trezesc de obicei de mai multe ori pe noapte, ceea ce inseamna ca nu pot dormi bine. Din fericire, un chirurg experimentat poate efectua rinoplastie pentru a curata pasajele nazale si pentru a remedia aceasta problema.